Voor de echte liefhebbers van verse vis én Joppie® hebben wij de ultieme combi. Want de lekkerste kibbeling maak je natuurlijk zelf en het is helemaal niet moeilijk!

1 Stap 1

Haal bij de visspecialist of in je supermarkt 800 gram kabeljauw- of heekfilet en snij deze in hapklare mootjes van ongeveer 4 cm. Leg de stukjes op een bord en bestrooi deze met de helft van de viskruiden en een flinke snuf zout en peper.

2 Stap 2

Meng de eierdooiers, de bloem en de overgebleven viskruiden en voeg een beetje melk toe zodat er een mooi beslag ontstaat.

3 Stap 3

Verhit ondertussen de (frituur)pan met olie tot circa 175 graden. Meng de stukjes vis door het beslag totdat ze hier royaal mee bedekt zijn.

4 Stap 4

Frituur je zelfgemaakte kibbeling circa 5 minuten totdat de stukjes een mooie goudbruine kleur hebben. Laat de stukjes even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.

5 Stap 5

Tip: liever geen gedoe met potten en pannen? Haal dan je kibbeling bij de visboer. En vergeet dan niet naar Joppie® te vragen!

 

Ingrediënten

Voor 4 a 5 personen
  • 800 gram filet van Kabeljauw of Heek
  • 20 gram viskruiden
  • 2 eidooiers (het eigeel)
  • 200 gram bloem
  • 600 ml melk
  • Zonnebloem- of frituurolie
  • Een fles Joppie® Original of Beetje Pittig
  • 4 familieleden met honger
Share this article