Voor de echte liefhebbers van verse vis én Joppie® hebben wij de ultieme combi. Want de lekkerste kibbeling maak je natuurlijk zelf en het is helemaal niet moeilijk!
1 Stap 1
Haal bij de visspecialist of in je supermarkt 800 gram kabeljauw- of heekfilet en snij deze in hapklare mootjes van ongeveer 4 cm. Leg de stukjes op een bord en bestrooi deze met de helft van de viskruiden en een flinke snuf zout en peper.
2 Stap 2
Meng de eierdooiers, de bloem en de overgebleven viskruiden en voeg een beetje melk toe zodat er een mooi beslag ontstaat.
3 Stap 3
Verhit ondertussen de (frituur)pan met olie tot circa 175 graden. Meng de stukjes vis door het beslag totdat ze hier royaal mee bedekt zijn.
4 Stap 4
Frituur je zelfgemaakte kibbeling circa 5 minuten totdat de stukjes een mooie goudbruine kleur hebben. Laat de stukjes even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
5 Stap 5
Tip: liever geen gedoe met potten en pannen? Haal dan je kibbeling bij de visboer. En vergeet dan niet naar Joppie® te vragen!
Ingrediënten
Voor 4 a 5 personen- 800 gram filet van Kabeljauw of Heek
- 20 gram viskruiden
- 2 eidooiers (het eigeel)
- 200 gram bloem
- 600 ml melk
- Zonnebloem- of frituurolie
- Een fles Joppie® Original of Beetje Pittig
- 4 familieleden met honger